torstai 28. helmikuuta 2013

Lattia

Parkettia on tarkoitus tulla kaikkiin makuuhuoneisiin, olohuoneeseen ja keittiöönkin. Haluan, että lattia näyttää ja tuntuu mahdollisimman paljon oikealta puulattialta ja harkinnassa on kyllä ollut oikea lautalattiakin. En tiedä vain nouseeko lautalattian kanssa ongelmaksi lattialämmitys. Asiasta tuntuu olevan kaksi eri koulukuntaa, toisten mielestä ei käy missään nimessä ja toisten mielestä mikään ei estä lautalattian ja lattialämmityksen yhdistämistä, kunhan lauta on tarpeeksi ohutta. Puulattian soveltuvuudesta keittiöön voi myös olla montaa mieltä, mutta toiveissa olisi jatkaa samalla lattialla keittiöönkin, koska se on täysin yhtenäistä tilaa olohuoneen kanssa.

No tällä hetkellä harkinnassa on kuitenkin enemmän parketti- kuin lautalattia ja viimeaikoina olen törmännyt pariin hyvään vaihtoehtoon. Tässä kuvassa lattia on juuri sen värinen ja näköinen, kun haaveena olisi.


Kyseessä on ilmeisesti suomalaisen Timberwisen lehtikuusiparketti. Timeberwisen nettisivuilta en tosin ihan samannäköistä löydä, onkohan tämä jo vanha malli? Lähimpänä olisi Timberwisen Arctic harjattu ja öljyvahattu parketti. Lehtikuusessa on kivan elävä pinta.

Timberwisella on tuotantolaitos Loimaalla ja nettisivujen mukaan heidän käyttämänsä puutavara tulee sertifioiduista metsistä ja he ovat luopuneet eksoottisten puulajien käytöstä. Nettisivujen mukaan parketit täyttävät myös parhaan M1-päästöluokan vaatimukset huoneilmaan haihtuville yhdisteille ja he käyttävät täysin formaldehydivapaata liimaa.

Toinen vaihtoehto voisi olla Paradorin Trendtime 4 Tammi living 1-sauvainen valkoöljytty parketti, jossa reunat on viistetty. Tätä myy ainakin Novafloor.


Paradorin tuotteet on tehty heidän omilla tehtaillaan Saksassa ja Itävallassa ja heidän sivuillaan lukee, että käyttävät sähköä uusiutuvista lähteistä ja puuylijäämä tuotannosta kierrätetään tai käytetään energian tuottamiseksi. Puu tulee sertifioiduista ja kestävästi hoidetuista metsistä ja myöskään Parador ei käytä trooppisia puita.

Novafloorilla on myynnissä myös oma parkettimallisto, jossa parketit tulevat ilmeisesti pääosin Saksasta, mutta pintakäsittely on tehty itse Vaasassa Osmo Colorin tuotteilla.

Tällä hetkellä öljytty parketti houkuttelee enemmän kuin lakattu. Öljytyissä tunnelma on jotenkin lämpöisempi. Tätäkin täytyy kyllä vielä tutkia, kumpi olisi kestävyyden kannalta parempi. Itsellä kun ei kokemuksia öljytystä ole.

Ei kommentteja: