torstai 28. helmikuuta 2013

Ongelma nimeltä kylpyhuone

En uskalla enää edes laskea kuinka monta kertaa oon jo tähän mennessä sanonut, että "No jos tähän nyt vähän panostetaan, niin säästetään sitten jossain muussa...", nyt olis taas hetki, kun niin mielelläni tota lausetta käyttäisin! Johonkin täytyy nyt ehdottomasti vetää raja, ettei homma karkaa ihan käsistä, mutta voisko sen rajan kanssa vielä ihan hetken odottaa? Voisko??

No tällä kertaa haluaisin Durat -tason ja siihen yhdistetyt altaat kylppäriin. Ihastuin kyseiseen materiaaliin jo kauan sitten, kun siihen muistaakseni jossain sisustuslehdessä törmäsin. Silloin ajattelin, että tuollaista olis kyllä tosiaankin saatava sitten, jos joskus omaa taloa päästään rakentamaan. Tajusin toki jo silloin, että aikalailla haaveosastollehan tuo hintansa puolesta menee. Oon silti edelleen salaa ajatuksella leikkinyt ja nyt kun ei kertakaikkiaan meinata löytää mistään sellaista tasoa ja altaita, kun kylppäriin haluttaisiin ja vielä oikeissa mitoissa, niin sain vihdoin hyvän syyn lähestyä Duratia sähköpostitse. No kalliiksihan se tulisi. Se vahvistui.

Ideana taso näyttäisi siis jotensakin tältä, paitsi tietysti kahdella altaalla ja allas olisi malliltaan kehto.

Kuva Duratin Pinterest -sivuilta

Durat kertoo sivuillaan materiaalista näin:  

"Durat on Suomessa kehitetty materiaali, jolla on laaja käyttäjäkunta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Durat on polyesteri-pohjainen massiivimuovimateriaali (solid surface), joka sisältää noin 30 % uusiomuovia ja se on 100 %:sti kierrätettävissä."

Kierrätetty osuus materiaalista on teollisuuden hylkymuovia ja se kerätään teollisuuslaitoksilta Suomesta ja Ruotsista.

Saatiin postitse mallipaloja väreistä ja nopeasti tulikin (eilen vasta pyysin ja tänään odotti postilaatikossa)! Väri olisi tuo tasaisempi valkoinen. Täytyy testailla noilla paloilla nyt käytännössä miten materiaali kestää eri pesuaineita, naarmutusta, iskuja ja vaikka punaviiniä (koska sitähän usein kylppärissä nautitaankin...). Duratia pitäisi pystyä myös itse korjailla hiomalla sitä, eli sekin täytyy testata!

Sitten täytyy vaan päättää, että ollaanko valmiita satsaamaan tähänkin vähän enemmän, kuin oltiin aluksi ajateltu vai tehdäänkö kompromissi. Vaihtoehtoja on käytännössä kompromissin osalta kaksi. Joko luovutaan 160 cm leveästä tasosta ja laatikostoista ja otetaan 120 cm leveät tai sitten luovutaan upotetuista altaista ja yhtenäisestä tasosta ja otetaan tason päälle asennettavat kuppialtaat.

Siinäpä pähkinää taas kerrakseen..

Ei kommentteja: