sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ikuisuusprojekti..

..tai yksi niistä, on vihdoin valmis! 

Meidän sohva alkaa olla siinä pisteessä, että sitä on väsyttävää katsella. Erityisesti näin keväisin, kun aurinko alkaa paistaa ja kaikki pienetkin jutut alkaa taas tosissaan näkyä. Vaalean beigeen sohvaan on jäänyt jälkiä tummista farkuista. Jäljet ei vain enää lähde kokonaan pois vaikka mitä yrittäisi. Ei kuitenkaan ole järkeä ostaa tähän asuntoon enää uutta sohvaa, joten jotain oli pakko keksiä ja päätin virkata sohvaan jonkinmoisen suojan.

Siksak torkkupeitto on ollut jo kauan haaveissa toteuttaa ja yhden kerran sellaisen jo aiemmin aloitinkin, mutta ihan liian ohuella langalla ja pienellä virkkuukoukulla. Siitä ei mun kärsivällisyydellä olisi tullut ikinä valmista ja se meni purkuun. Sitten vahingosta viisastuneena, aloin työstämään ajatusta uudelleen kaksinkertaisella langalla ja nro 8 virkkuukoukulla ja tällä kertaa hitusen paremmalla menestyksellä.

Projektinhan aloitin jo viime keväänä, mutta niinhän siinä kävi, että alkuinnostuksen jälkeen homma laantui ja lopulta jäi. Nyt kevään lupailujen myötä innostuin taas ja vihdoin se on valmis!


Pelkkä musta-valkoinen olisi ollut ehkä kivempi, mutta piti nyt yrittää ajatella käytännön kannalta ja minimoida valkoisen määrä, kun tuo beigekin on ollut ihan liian vaalea farkkuja ajatellen..


Ohjeita peittoon katselin mm. Ravelrysta ja Drops Designin sivuilta. Loppuviimein tein sen vähän mukaillen kai monia ohjeita kutakuinkin seuraavasti
Lankana kaksinkertainen Novitan Hanko ja virkkuukoukkuna nro 8.

Virkkasin ensin 21x6 silmukkaa + 9 + 3 silmukkaa. (Viimeiset kolme kääntymistä varten)
Kerrokset virkkasin: *9 pylvästä, 3 pylvästä samaan, 9 pylvästä, seuraavat 3 yhteen* ja toistin *-* kuusi kertaa. Tämän jälkeen vielä 7 pylvästä ja viimeiset kaksi yhteen, 3 ketjusilmukkaa kääntymiseen.

Näillä ohjeilla leveydeksi tuli noin 180 cm. Ehkä tämä nyt menee edes jonkin aikaa..