tiistai 16. huhtikuuta 2013

Takka

Takan suhteenkin alkaa pikkuhiljaa toiveet selkiintymään. Meillähän se ei tule olemaan millään tavalla ensisijainen lämmitysmuoto, meille kun tulee maalämpö, joten tähän mennessä on keskitytty lähinnä vain ulkonäköseikkoihin. Täytyy nuo ominaisuudet katsoa kuntoon sitten ammattilaisten kanssa, itse ei olla nimittäin ikinä asuttu talossa, jossa olisi takka, joten kokemukset on aika rajallisia.

Alunperin ihastelin vain selkeälinjaisia valkoisia takkoja, kunnes löysin tämän:

Kuva: Tikkurila

Se oli rakkautta ensi silmäyksellä! (Meillä takan takana ei tosin ole seinää) Takka on Linnatulen Iso-Johannes ja pinta on tehty Tikkurilan Tunto Kivi -pinnoitteella. Takka rikkoisi kivasti muuten aika mustavalkoiseksi suunniteltua linjaa pinnoissa. Nyt luin vain kommentin tuosta pinnoitteesta, että käryää lämmetessään vaikka Tikkurila lupaa sille lämmönkestoa. Pitääköhän paikkansa??

Täytyy miettiä myös onko nurkkamallisesta luukusta meille hyötyä. Alunperin ajattelin, että se näkyisi ruokailutilaankin paremmin, jos on nurkkaluukku, mutta enää en ole varma. Tiloja on niin hankala täysin hahmottaa paperilla!

Edelleen varmaan myös ihan hyvä vahtoehto olisi esim. Uuniseppien Riekko..

Kuva: Uunisepät

..tai Tiilerin Funkkis Oliver.

Kuva: Tiileri

Noihin valkoisiin kun saisi vielä mattamustan luukun.. Ja tietysti laatta olisi näissä järkevämpi puhtaanapidon kannalta kuin slammaus..kompromisseja, kompromisseja.

Edit. Nyt löytyi muuten ensimmäisessä takassa käytetyn Tunto -pinnoitteen värikoodikin 2011 vuoden asuntomessu -Dekosta. Se on siis KP41 Meteoriitti KPA ja pohjamaali S486. 

Ei kommentteja: