lauantai 26. tammikuuta 2013

Sohva

Yllättäen kaikki tuntuu vaikuttavan ihan kaikkeen talon suunnittelussa. Nyt on ollut tarpeen suunnitella jo sohvaakin alustavasti, että selviää mahtuuko meille saareke keittiöön vai ei.. Eli ruokailuryhmälle on jäätävä riittävästi tilaa saarekkeen ja sohvan väliin. 

Keittiö - olohuone yhdistelmä on iso, noin 50 neliötä yhteensä, mutta saareke vie yllättävän paljon tilaa ympäriltään erityisesti, jos siihen haluaisi yhdistää baarituoleja. Yllättäen tuntuu, että tila alkaa taas jo olla kortilla! Ja kun tavoitteena yleisilmeessä on avaruus, valoisuus ja tilantuntu, en halua, että näyttää täyteen ahdetulta missään kohtaa edes etäisesti. Toisaalta en halua myöskään, että missään kohtaa on valtavasti tyhää tilaa käyttämättömänä.

No, män vuoksi olen siis hyvällä tekosyyllä saanut mielessäni ajatella jo sohvaostoksiakin. Tässä muutama hyvä vaihtoehto:

HT Collectionin Como -sohva, johon ihastuin Tampereen asuntomessuilla. Huonona puolena metalliset jalat. Pitäisin enemmän puisista.


Valantin Venla sohva nahkaisena ja juuri tämän värisenä olisi unelma, mutta kuinkahan käytännöllinen vaalea nahka ihan tosissaan olisi? Voi olla helppohoitoinenkin, mutta tietämättömänä vähän epäilyttää säilyykö hyvän näköisenä.

Kuva: Valanti

Iren Rejoin sohvaa saa koottua mieleisekseen 90x90 cm kokoisista moduleista. Nahkaiset yksityoskohdat ja puiset jalat ovat mielestäni ihanat, mutta tällä hetkellä Comon ja Venlan muotokieli istuintyynyjen suhteen miellyttää enemmän. Sohvaa on myös saatavana Joutsenmerkittynä tietyllä kankaalla, joka käsittääkseni on villaa. Muitakin kankaita löytyy täysin tai osin luomupuuvillasena, mikä on tietysti ehdoton plussa!

Kuva: ire

Norrgavelin sohva 85 on myös kiva. Ongelmana ehkäpä eniten saatavuus sekä se, että täytyisi Ruotsiin asti lähteä tutustumaan livenä. Näitä ei ilmeisesti myydä Suomessa, tai ei ainakaan ole osunut vielä silmään. Postitilaus voisi kuitenkin olla mahdollista.  Norrgavelin kaikki huonekalut on Joutsenmerkittyjä ja muitakin kivoja juttuja tuolta sivuilta tosiaan löytyi. Olispa näillä liike jossain lähempänä!

Kuva: norrgavel


Edit: Pakko lisätä tähän listaan kyllä vielä myös adean Wilhelm sohva. Aivan ihana tämäkin!

Ei kommentteja: