maanantai 5. marraskuuta 2012

Päätös

Ehkä ensimmäinen niistä tuhansista tulevista, mutta aika iso sellainen on vihdoin tehty. Meidän talo tulee Kastellilta! Enää odotetaan tilausvahvistusta. Onneksi tämä vaihe tarjouksien vertailussa ja pähkäilyssä on vihdoin ohi ja saa alkaa keskittyä oleelliseen. Olihan urakka!

Talo tulee nyt siis vesikattoon asti tehtynä talotehtaalta, eli periaatteessa on "ulkoa valmis" ja päästään itse jatkamaan sitten suoraan sisätöistä. Nyt kun asia on viimein päätetty ja hommat sitä myöden selvillä, ei millään malttaisi odottaa ensi kesään, että päästään aloittamaan.

Käytiin tontilla pyörähtämässä hetki sitten ja törmättiin samalla sattumalta tuleviin naapureihin, joiden kanssa sitten tovi juteltiinkin. Oli kivan oloinen pariskunta :) Löydettiin myös vihdoin tontin viimeinen nurkkapaalu, joka tähän asti on ollut vähän mysteeri, ensin ollut varmasti lumen alla ja kesällä kasvillisuuden peitossa, mutta etsivä löytää.

Nyt sitten odotellaan vain piirustuksia, että päästään vielä viilaamaan pohjaan viimeisiä muutoksia ja sittenhän voisi jo alkaa suunnittelemaan keittiötä ja kylppäriä!

Näin syksyn ja talven tullen iskee aina leipomisinnostus ja nyt oli pakko saada tehdä macaronseja. Ensimmäistä kertaa ikinä ne onnistui aikalailla täydellisesti! Sopivan rapeita ulkoa, pehmeitä sisältä ja tuli jopa pitsit reunaan. Nam! Ohje oli ihanasta Call me cupcake -blogista. Taikinaan tuli mausteeksi kaakaota ja täyte maistui daimilta. Täytteeseen sulatin myös varmaan ensimmäistä kertaa ikinä sokeria ja ihme kyllä suuremmilta palovammoilta vältyttiin, mutta olihan jännittävää :D Salaisuus onnistuneisiin macaronseihin on ilmeisesti jauhojen perusteellinen siivilöinti (siivilöin ne ainakin kolmeen kertaan ja vielä uudelleen tomusokerin ja kaakaon kanssa) sekä ainakin tunnin seisomisaika ennen uuniin laittoa. Näiden teko kasvattaa kärsivällisyyttä :)Ei kommentteja: