lauantai 11. elokuuta 2012

Asiat tärkeysjärjestykseen


Ensimmäinen ostos meidän taloon! Ovea ei ole, saati seiniä tai edes perustuksia ja kuokan saa iskeä maahan vasta ensi kesäkuussa, mutta pääasia, että ovikoriste löytyy! Tästä on hyvä jatkaa :D Mielestäni aivan huippulöytö Taiteiden yön käsityötorilta ja tuo viirinauha vei sydämen! Maksoikin ainoastaan 7e, ei paha ollenkaan.

Tällä viikolla on ollut varsinainen paluu arkeen lomailun jälkeen. Melkein joka päivä on ollut töiden jälkeen jotain sovittua, eikä kotona ole paljon ehtinyt kuin kääntymään, mutta asioita on kyllä saatu ihan kiitettävästi eteenpäin. Ollaan nyt käyty neljän varteenotettavan talotoimittajan juttusilla ja tarjoukset saadaan lähiaikoina Kannustalolta, Hartman Kodilta,  Kastellilta ja Omatalolta. Pari kiinnostavaa olisi vielä jäljellä. Maanantaina päästään juttelemaan Kymppitalojen kanssa ja sitten kiinnostaisi vielä Kreivitalot. Tarjouksia tulee nyt pyydettyä aika monelta ja varmasti menee paljon aikaa niitä kaikkia tutkiessa, mutta koska meillä nyt ei tosiaan kamala kiire ole, niin ajateltiin tehdä perusteellinen vertailu. Eipähän jää sitten mikään kaihertamaan mieltä.

Kesäloman aikana saatiin vihdoin ensimmäinen versio pohjaratkaisusta luonnosteltua ja talotoimittajien tapaamisten myötä se on selkiytynyt entisestään. Jotain viilattavaa kyllä löytyy edelleen ja joitain pieniä eroja tulee eri toimittajien välillä heidän omien ratkaisujensa myötä. Mutta pääpiirteet on nyt sentään päätetty.


Kun lähdettiin pohjaa suunnittelemaan, oli vaatimuslistalla mm. seuraavaa:

-1 kerros
-5h+k
-makuuhuoneet vähintään 11 m2
-huoneistoala noin 135 m2
-kunnon vaatehuone + säilytystilaa
-hyvä säilytyspaikka miehen urheilukamppeille
-olkkari ja keittiö yhteydessä toisiinsa
-korotettu katto olkkarissa ja keittiössä
-takka, joka näkyy sekä olohuoneeseen että keittiöön
-isot ikkunat olohuoneeseen
-autotalli yhdelle autolle
-iso terassi
-käynti terassille olohuoneesta sekä mielelellään saunasta helppo pääsy
-saareke keittiöön
-avaruutta ja valoisuutta

Aika hyvin mielestäni on nämä kaikki saatu huomioitua, mutta kyllä tuota pohjaa onkin nyt pyöritelty suuntaan ja toiseen! Hyvä puoli tuossa tuntuu olevan myös se, että koska talon muoto on suht simppeli, löytyy lähes vastaava pohja melkein joka talotoimittajalta. Sisäseiniä joutuu laittaa aika paljon uusiksi, mutta sehän ei mikään ongelma ole!

Ei kommentteja: