tiistai 24. heinäkuuta 2012

Asuntomessut

Viime viikonloppuna käytiin Jaakonpäivien lisäksi myös Tampereella asuntomessuilla. Ensiajatukset messujen jälkeen oli, että pääasiassa samanlaisia juttuja oli kuin edellisinäkin vuosina ja että ei kai tuolta nyt kauheasti uusia ideoita tullut. Kun kuvia sitten alkoi kotona selailemaan läpi, löytyi kuitenkin muutamia hauskoja ja hyviä ideoita, joita yritin jollain tavoin keräillä kokonaisuuksiksi. Ongelma messuilla yleensäkin taitaa olla runsauden pula. Ensimmäiset pari taloa jaksaa aina katsella ja tutkia jokaista nurkkaa myöten, mutta sitten alkaa tarkkavaisuus herpaantua..

Ensin pari kuvaa katoista. Katoksi olemme ehkä ajatelleet suoria kattotiiliä. Messuilla näki nyt käytännössä miltä ne näyttäisivät. En tiedä olenko nyt kuitenkaan ihan vakuuttunut.. Parissa talossa oli myös pieni viherkatto. Olemme miettineet myös jonkin verran aurinkokeräimiä katolle. Niissä on mietityttänyt vähän se, että kuinkahan paljon ne vaikuttaa talon ulkonäköön, mutta ainakin nyt jäi messujen perusteella sellainen mielikuva, että eivätpä ne suuremmin sitä häiritse.

Seuraavaan kollaasiin keräsin joitain hauskoja juttuja, jotka osuivat silmään. Tuollainen syvennys ikkunan edessä olisi ihana! Messuilla oli myös paljon betonipintaa sisustuksessa. Ihan kaikista sovelluksista en ollut vakuuttuunut, mutta pienissä määrin ja oikeissa paikoissa se voisi olla ihan kiva ratkaisu. Yksi esimerkki oli alla olevan keittiön välitila. Alla oleva kattoratkaisu oli myös mielestäni kiva, ei tosin ehkä meidän taloon sopiva, ja pienistä lipastoista ja hyllyköistä koottu hylly hauska. Ehkä tuo sängyn päädyn takana oleva vaatehuonekin voisi olla hyvä ajatus?
Alla hieno kiuas. Mustat paneelit saunassa sopii siihen hyvin. En ole vielä päättänyt olisiko musta vai tosi vaalea sauna kivempi. Messuilla oli myös paljon tuollaisia puusäleikköjä kylppäreissä joko lavuaarin lähellä, niinkuin alla olevassa kuvassa, tai sitten suihkujen alla. Toisaalta aika kiva idea ja varmaan tuntuu kivalta jaloissa, mutta mitenköhän nuo kestää ja pidetään puhtaina?
Muuton Wood lamppu sekä Sami Lamberg -designin Helmi -valaisin. Helmi -valaisimia löytyy myös valkoisina ja mustina. Tuota Muuton pöytävalaisinta olen jo aiemminkin katsellut, mutta Helmi -valaisin oli uusi tuttavuus.
Yhtenä toiveena omaa taloa tai pihaa ajatellen on jonkinlainen kasvihuone tai mahdollisesti viherhuone sekä kasvimaa. 
Sitten vielä muutamia ideoita pihaa ajatellen. Messualueen puistossa oli jätetty pihalaatoituksen reuna epätasaiseksi, jolloin nurmikkokin kasvaa laattojen reunojen mukaan ehkäpä aika kivasti. Alla myös yhdet kivat pihalaatat sekä niihin upotettu valo. Messuilla oli myös muutamassa pihassa metsänpohjamattoa ja hyvinkin luonnonmukaista tai niittymäistä kavillisuutta. Tontti on tällä hetkellä täysin metsänpohjaa, joten olisi kiva, jos jonkun nurkan pihasta saisi jätettyä metsänpohjaksi. Olisi ihana poimia mustikoita tai puolukoita omasta pihasta! En tosin tiedä onnistuuko tälläinen ratkaisu, kun koko tonttia joudutaan todennäköisesti jonkin verran täyttämään.
Kyllähän sieltä nyt kuitenkin jäi juttuja mietintämyssyyn. Kaikki ideat ei välttämättä ole ihan sellaisinaan juuri sitä mitä halutaan, mutta jollain tapaa kivoja kuitenkin ja niitä voi sitten kehittää eteenpäin, siihen suuntaan, mikä sopisi meidän taloon :)

Ei kommentteja: